Glazen stolpen

Glazen stolpen met ultra clear glas

Met ultra clear glas komen zelfs de allerfijnste kleurschakeringen naar boven

Vlak glas heeft een zekere en typerende groene schijn. Hoe dikker het glas, hoe meer groene gloed we waarnemen. Voor de meeste toepassingen is die ietwat groenere indruk zeker niet storend, maar in sommige gevallen is ultra clear glas toch een betere keuze. Zeker wanneer u net de aandacht wil vestigen op fijne kleurschakeringen is zo’n extra klaar glas erg interessant.

Een ongeziene kleurperceptie, extra sterk glas of beide?

Voor de presentatie van kleurrijke kunstobjecten en juwelen in glazen stolpen, wordt snel voor ultra clear glas gekozen. Tijdens het hoogtechnologische productieproces worden de ijzerdeeltjes uit het glas gefilterd, wat resulteert in extra klaar glas met een ongeëvenaarde transparantie. Daardoor worden zelfs de allerfijnste kleurschakeringen uiterst realistisch weergegeven. Verder is dit glas type ook UV-bestendig (wat beschadigingen en verkleuringen door zonnestralen tot een absoluut minimum herleidt). Bewonderaars en hobbyfotografen zullen bovendien minder last hebben van weerspiegeling. Er zijn dus meerdere redenen om uw glazen stolp in extra clear glas te laten maken.

Voor kostbare objecten is ook de keuze voor 6 à 8 mm dik gehard glas niet onterecht. Dit extra sterke glas is bestand tegen hoge temperaturen en is in zekere mate ook diefstal beperkend. Gehard glas zal bij glasbreuk ook zowel het risico op snijwonden en beschadigingen aan het kunstwerk minimaliseren. De glasscherven zijn immers relatief onscherp.

En waarom niet beide voordelen combineren? Dat kan namelijk ook!

Enkele voorbeelden

Bij Van De Walle Glas mochten we al verschillende glazen stolpen op maat fabriceren voor gerenommeerde kunstenaars zoals Ricardo Brey, Mark Manders, Peter Buggenhout en vele, vele andere.

“Een gelijkaardig project in gedachten? Klik hier om meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte aan te vragen.”