close menu
Douchewanden

Interieurglas

Een standaard of een hightech glazen douchewand laten maken?

Welke glasplaat heeft u in gedachten voor uw inloopdouche?

Net zoals het kraanwerk is de glasplaat een opvallende blikvanger van uw inloopdouche. Die kan volledig transparant, gekleurd of (gedeeltelijk) gematteerd zijn. U heeft heel wat keuze en kan een glazen douchewand laten maken die op esthetisch vlak helemaal aan uw persoonlijke voorkeuren beantwoordt.

Wist u echter dat u niet alleen het uitzicht naar wens kan bepalen, maar ook diverse keuzemogelijkheden heeft wat de technische prestaties betreft?

Douchewanden

Het technische kantje van onze glazen douchewanden

Glazen douchewanden worden altijd in veiligheidsglas vervaardigd. Zo wordt het risico op verwondingen bij glasbreuk tot een absoluut minimum beperkt. Het glastype ligt dus vast, maar u heeft wel heel wat andere beslissingen te nemen:

  • Alle afmetingen zijn mogelijk.
  • Ook voor de glaskleur heeft u heel wat keuze.
  • Om meer privacy te garanderen, kan u ook opteren voor melkglas (gematteerd uitzicht) of een transparante glasplaat met diverse gematteerde banden, blokken, lijnen,… Zelfs glas met one-way-vision effect is mogelijk.
  • Uitsparingen nodig voor kranen, leidingen en profielen? Ook die kunnen we meteen in ons atelier voorzien.
  • De glasranden worden uiteraard machinaal geslepen en fijn en veilig afgewerkt.

Slimme technologie, propere douchewanden

Wil u een glazen douchewand laten maken op maat, dan is ShowerGuard® glas of Timeless® glas zeker het overwegen waard. Tenminste, als u te vinden bent voor minder poetswerk en een langere glans.

Tijdens de productie al wordt ShowerGuard® of Timeless® glas met ionenstralen verzegeld. Deze verzegeling zorgt ervoor dat vuil-, water- en kalkresten moeilijker op het glasoppervlak kunnen hechten, waardoor de natuurlijke glans langer behouden blijft. Uw glazen douchewand zal er dus langer stralend uitzien en niet het doffe uitzicht krijgen dat standaard doucheglas sowieso te wachten staat.

De verlengde glans is trouwens niet de enige troef, het oppervlak is dankzij de ionencoating ook easy-to-clean. Vergeet het veelvuldige schrobwerk met kalkwerende reinigingsproducten, met een ShowerGuard® of Timeless® douchescherm volstaan een vochtige spons of zachte doek en normale huishoudelijke reinigingsmiddelen om uw inloopdouche proper en blinkend te houden!

Over het effect en de doeltreffendheid van dit product hoeft u niet te twijfelen. U geniet namelijk een levenslange garantie op het easy-to-clean oppervlak.

Wat dan het verschil is tussen het Showerguard® en Timeless® glas? Het principe is exact hetzelfde, maar we adviseren u graag over het kwaliteits- en prijsverschil.

Douchewanden
Douchewanden

U gaat een glazen douchewand laten maken en die zelf plaatsen of laten installeren?

Bij Van De Walle Glas kan u zowel klassieke glazen douchewanden laten maken als onderhoudsvrije ShowerGuard® en Timeless® douchewanden. Helemaal op maat van uw inloopdouche en uw wensen trouwens. Die kan u vervolgens zelf monteren of door de vakman van uw keuze laten plaatsen. Al kan u de plaatsing ook uitbesteden aan onze eigen plaatsingsdienst. Zowel de glasplaat als klinken, scharnieren en profielen worden dan uiterst nauwkeurig geïnstalleerd.

Douchewanden

Graag een offerte?

Om een richtprijs voor een glazen douchewand op maat en/of plaatsing ervan te ontvangen, hoeft u ons enkel een bericht te sturen met uw voorkeuren en afmetingen. Bij goedkeuring van de richtprijs kan desgewenst ook een correcte opmeting bij u ter plaatse worden voorzien.