close menu
Brandwerende beglazing

Buitenbeglazing

Brandwerende beglazing omdat elke seconde telt!

Liever geen onnodige risico’s? Dan investeert u best in brandvertragend glas.

Brandgevaar is nooit volledig uit te sluiten. Uiteraard heeft u reeds heel wat veiligheidsmaatregelen voorzien, maar ook brandwerende beglazing mag zeker niet in uw veiligheidsplan ontbreken. Brandvertragend glas maakt immers een gigantisch verschil als het er op aankomt.

Brandwerende beglazing

Hoe brandwerende beglazing levens redt

Brandvertragende beglazing is een technisch hoogstandje dat uit verschillende componenten bestaat. RF-beglazing omvat namelijk minimum 2 en soms meerdere geharde glaspanelen. Het aantal glasplaten wordt bepaald in functie van de mate van brandwerendheid (de RF-factor). Dat geldt ook voor het aantal tussenlagen. Daarin wordt bovendien een transparante stof/gel voorzien die zal opschuimen van zodra er brand gedetecteerd wordt.

Waar stopt u de vlammen?

Niet alleen in buitenbeglazing zoals ramen, maar ook in glazen vloeren, scheidingswanden en glazen deuren kan brandwerend glas geplaatst worden. U kan de brand dus ook binnenshuis gecompartimenteerd vertragen!

Brandwerende beglazing
Brandwerende beglazing

Opties, weetjes en extra troeven

  • Bij Van De Walle Glas kan u brandwerende beglazing verkrijgen met verschillende RF-gradaties: RF30, RF60, RF90 tot zelfs RF120.
  • U kan brandwerend glas in verschillende glazen interieur- en exterieurelementen laten verwerken zoals raambeglazing, scheidingswanden, brandwerende deuren, glazen vloeren, enz…
  • Brandwerend glas is meteen ook UV-bestendig gehard veiligheidsglas. Uw interieur wordt bijgevolg ook beschermd tegen verkleuring door schadelijke UV-straling, uw werknemers en huisgenoten tegen verwondingen bij glasbreuk en ook inbrekers wordt het extra moeilijk gemaakt. Verder is ook de extra akoestische isolatie mooi meegenomen.
  • Alle brandvertragende beglazing die u bij Van De Walle Glas aankoopt, is getest, gecertificeerd en goedgekeurd volgens de wettelijke normen!
  • Gekleurd glas of een logo op het glas? Dat kan ook.
Brandwerende beglazing

Toch maar uw beglazing laten vervangen door brandwerend glas?

Om meer informatie over brandvertragende beglazing of een vrijblijvende prijsofferte voor levering en/of plaatsing ervan te ontvangen, hoeft u ons enkel een berichtje te sturen.